Noul Cod al Audiovizualului a fost aprobat repetat în Parlament. Actul legislativ va fi trimis din nou președintelui Igor Dodon pentru a fi promulgat, după ce anterior, șeful statului l-a respins. 

Redacția nouă a Codului Audiovizualului a fost aprobată în Parlament pe 18 octombrie 2018. Ulterior însă șeful statului a refuzat să promulge noua lege și a întors-o Legislativului pentru a fi reexaminată.

Noul Cod al Audiovizualului prevede că procedura de numire a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care se va numi Consiliul Audiovizualului, va fi modificată. Astfel, doi din cei nouă membri ai instituţiei vor fi propuși de Parlament, câte unul de șeful statului și de Guvern și cinci de către societatea civilă. La rândul lor, membrii Consiliului de Observatori al TRM vor fi desemnaţi de Consiliul Audiovizualului și nu de Parlament.

De asemenea, Codul Audiovizualului conţine noi prevederi privind transparența proprietății în sectorul audiovizual și stabilirea unor cote pentru determinarea poziției dominante pe piață.