/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Codul Audiovizualului, aprobat în Parlament repetat. Va fi trimis din nou președintelui pentru promulgare

missing
08 noiembrie 2018, ora 10:58

Noul Cod al Audiovizualului a fost aprobat repetat în Parlament. Actul legislativ va fi trimis din nou președintelui Igor Dodon pentru a fi promulgat, după ce anterior, șeful statului l-a respins. 

Redacția nouă a Codului Audiovizualului a fost aprobată în Parlament pe 18 octombrie 2018. Ulterior însă șeful statului a refuzat să promulge noua lege și a întors-o Legislativului pentru a fi reexaminată.

Noul Cod al Audiovizualului prevede că procedura de numire a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care se va numi Consiliul Audiovizualului, va fi modificată. Astfel, doi din cei nouă membri ai instituţiei vor fi propuși de Parlament, câte unul de șeful statului și de Guvern și cinci de către societatea civilă. La rândul lor, membrii Consiliului de Observatori al TRM vor fi desemnaţi de Consiliul Audiovizualului și nu de Parlament.

De asemenea, Codul Audiovizualului conţine noi prevederi privind transparența proprietății în sectorul audiovizual și stabilirea unor cote pentru determinarea poziției dominante pe piață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram