Activitatea infracțională a unui grup de persoane specializat în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari pe teritoriul mun. Chişinău, a substanţelor stupefiante de tip PVP, produse etnobotanice şi analoagelor acestora a fost documentată de oamenii legii în ultimele două luni. Membrii grupului s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 ani și 42 ani, locuitori a capitalei.

Poliția a stabilit că suspecții acționau prin intermediul „on-line magazine” și aplicației „Telegram” unde consumatorilor le era indicat locul de unde pot ridica drogurile, preventiv comandate. Ulterior, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții autorizate la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și confiscate: Droguri de tip „PVP”, „LSD”, „extasy”, droguri de tip „Hidroponică”, cinci cântare electronice la scară mică, instrumente și aparate confecționate artizanal pentru prepararea și utilizarea drogurilor, seringi, pacheţele zip-lock, 5 telefoane mobile, cartele SIM, tehnică de calcul utilizată în scopul dirijării de la distanţă a activităţii ilegale desfăşurate de către aceştia, mijloace băneşti dobîndite în urma săvîrşirii infracţiunii, carduri bancare, prin care se efectuau tranzacţiile și o armă pneumatică. O parte din droguri erau pregătite în pachețele pentru realizarea către consumatori.

Cantitățile de droguri au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ 500 000 lei. Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislației penale în vogoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Polițiștii în continuare întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvîrşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.