Trei persoane au primit amenzi și li s-au confiscat țigaretele, după ce au încercat să evite controlul vamal. Produsele din tutun au fost descoperite de către vameșii de la Aeroport. În total, au fost reținute 13 000 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Primele două cazuri au fost înregistrate vineri, 9 noiembrie, în cadrul scanării bagajelor pasagerilor care aveau cursa spre Lisabona. Prezența țigaretelor a fost semnalată inclusiv de către câinele specializat al Vămii. Ulterior, a fost efectuat controlul fizic al valizelor suspecte.

În rezultat, vameșii au descoperit două valize ce conțineau 5 000 și respectiv, 3 000 de țigarete nedeclarate.

Cu ajutorul scanerului și a câinelui de serviciu a fost prevenită și cea de-a treia tentativă de scoatere din țară a 5 000 de țigarete nedeclarate. Cazul a fost înregistrat duminică, 11 noiembrie, iar produsele din tutun au fost depistate în bagajul unui pasager al cursei Chișinău-Roma.

Loturile de țigarete au fost confiscate, iar persoanele care le-au ascuns de la controlul vamal au fost amendați cu câte 3 000 de lei.