Echipele de căutare au recuperat rămăşiţele a cel puţin 42 de persoane ucise în incendiul devastator care a distrus în mare parte oraşul Paradise din nordul Californiei, devenind astfel cel mai periculos incendiu de vegetaţie din istoria statului, transmite Mediafax.

Acest incendiu a fost deja clasat ca fiind cel mai distrugător înregistrat în California, după ce a izbucnit joi la poalele munţilor din Butte County, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case şi alte clădiri.

Honea a spus că numărul persoanelor care au fost date dispărute în urma dezastrului a rămas oficial la 228, dar a adăugat că biroul său a primit mai mult de 1500 de solicitări de la persoanele preocupate de soarta celor dragi. El a spus că biroul său a reuşit să confirme siguranţa persoanelor în cauză în 231 dintre aceste cazuri până acum.

Mai mult de 15.000 de structuri se află în continuare sub ameninţare într-o zonă plină de un fum gros, încât vizibilitatea este redusă în unele locuri, la mai puţin de o jumătate de metru.

Cea mai mare parte a dezastrului şi a victimelor s-a înregistrat în împrejurimile oraşului Paradise, unde flăcările au redus majoritatea clădirilor la cenuşă şi moloz.

Cele 42 de decese confirmate marchează cea mai mare pierdere de vieţi omeneşti în urma unui incendiu din California, a spus Honea. De asemenea, depăşeşte cu mult numărul record de morţi de la un incendiu produs în California, respectiv 29 în 1933 în dezastrul de la Griffith Park din Los Angeles.

Foto: twitter/ CNN International

Foto: twitter/ KTLA

Foto: twitter/ nytimes.com

Foto: nytimes.com

Foto: nytimes.com