Igor Dodon sărbătorește doi ani de când a fost ales în funcția de președinte al Republicii Moldova. Șeful statului spune că în tot acest timp s-a gândit numai la bunăstarea locuitorilor țării.

În fiecare zi din acești doi ani am gândit și am acționat astfel, încât să fac viața oamenilor mai decentă, să-i fac să privească mai cu încredere la viitorul țării noastre. În toată această perioadă, am avut sute de întâlniri cu cetățenii în raioanele și satele Moldovei, în orele de audiență la Președinție, în timpul întâlnirilor cu diaspora. Am răspuns la numeroase solicitări concrete, de ordin social și economic și sunt împăcat sufletește, deoarece o bună parte din acele solicitări au putut fi soluționate”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

De asemenea, Igor Dodon spune că a reușit să restabilească „prietenia” cu Federația Rusă și a optat pentru echilibru în relațiile Moldovei cu Estul și cu Vestul.

„În politica internă, am pledat pentru patriotism, pentru promovarea statalității, pentru păstrarea valorilor creștine și m-am exprimat ferm împotriva acțiunilor abuzive ale guvernării democrate, cu care am avut mai multe confruntări, dar sper că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, voi obține și o susținere parlamentară largă, socialistă, care să-mi permită să înfăptuiesc multe alte lucruri bune pentru țără și cetățeni”, a mai spus Dodon.

Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2016, concurând în turul doi cu Maia Sandu. Acesta a obținut un rezultat de circa 52% din voturile alegătorilor.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!