Cinci bărbați cu vârsta cuprinsă între 32 și 49 de ani, originari din raionul Ceadîr-Lunga, unii din ei anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor de huliganism, furt și circulația ilegală a drogurilor, au fost reținuți. Procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii de urmărire penală au documentat activitatea criminală a grupului de persoane implicate în realizarea drogurilor de tip marijuană și a stupefiantelor sintetice pe parcursul lunii octombrie curent.

Potrivit PCCOCS, învinuiții cultivau plantele de cânepă, iar ulterior comercializau marijuana consumatorilor. În procesul documentării, s-a stabilit că un gram de marijuană era realizată la prețul de 100 lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate aproximativ 5 kg de marijuană, droguri sintetice în proporții deosebit de mari, mijloace bănești provenite din realizarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Învinuiții se află în stare de arest preventiv. Dacă le va fi dovedită vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani închisoare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!