În Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” au fost instalate sisteme de irigare. Tehnica procurată va fi folosită pentru întreţinerea parcurilor din capitală. Lucrările acestora au fost începute în luna octombrie şi se vor încheia până la sfârşitul anului curent.

Tehnica va monitoriza umiditatea solului și temperatura aerului și va funcționa separat pentru irigarea plantelor decorative, a gazonului și a arborilor. Noul proiect va permite întreținerea mai bună a gazonului, a rondurilor de flori și a arborilor. Costul total al proiectului este 3,5 milioane lei, sursele financiare fiind alocate din bugetul municipal pentru anul 2018.

În context, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a declarat că Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” va fi primul parc din capitală care va dispune de sistem de irigare.

Amintim că, anul acesta, în parcurile din Chişinău frunzele vor fi strânse cu aspiratoarele. Recent ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a achiziţionat 15 suflante în acest sens, dar şi 2 utilaje pentru sădirea copacilor. Suflantele, dar şi utilajul de sădit copacii au fost achiziţionate din bugetul întreprinderii, iar în acest scop au fost alocate peste 200 mii lei.