/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Sisteme de irigare instalate în parcul „Ștefan Cel Mare” din Capitală. Costul proiectului este de câteva milioane de lei

14 noiembrie 2018, ora 13:01

Tehnica va monitoriza umiditatea solului și temperatura aerului și va funcționa separat pentru irigarea plantelor decorative, a gazonului și a arborilor. Noul proiect va permite întreținerea mai bună a gazonului, a rondurilor de flori și a arborilor. Costul total al proiectului este 3,5 milioane lei, sursele financiare fiind alocate din bugetul municipal pentru anul 2018.

În context, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a declarat că Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” va fi primul parc din capitală care va dispune de sistem de irigare.

Amintim că, anul acesta, în parcurile din Chişinău frunzele vor fi strânse cu aspiratoarele. Recent ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a achiziţionat 15 suflante în acest sens, dar şi 2 utilaje pentru sădirea copacilor. Suflantele, dar şi utilajul de sădit copacii au fost achiziţionate din bugetul întreprinderii, iar în acest scop au fost alocate peste 200 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram