Un grup de bănuiți traficanți de droguri a fost monitorizați de polițiștii de frontieră din nordul țării timp de jumătate de an. Zilele trecute, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții pe mai multe adrese din orașul Otaci și localități ai raionului Soroca.

Polițiștii au găsit în cadrul perchezițiilor substanțe narcotice/psihotrope și pregătite pentru comercializare. În timpul descinderilor, la una din adrese bănuiții au încercat să fugă de la fața locului, însă fără reușită.

În consecință, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și substanțe semipreparate care ar fi interzise, cât și ridicate conform procedurii legale peste 200 gr. de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana și o cantitate de aproximativ 130 gr. de hașiș. La fel, la adresele date, au fost identificate locuri special amenajate, care păstrau urme de confecționare a substanțelor nepermise.

Obiectele ridicate urmează a fi supuse unei expertize pentru stabilirea componenței chimice. În prezent, asupra persoanelor bănuite în săvârșirea infracțiunilor, se petrec acțiuni de urmărire penală, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare de până la 10 ani, conform Codului Penal al Republicii Moldova.