/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Administratorii căminelor studențești vor fi obligați să le doteze cu mașini de spălat, calculatoare cu internet și băi cu apă caldă

missing
15 noiembrie 2018, ora 09:41

Administratorii căminelor studențești de stat din Republica Moldova vor fi obligați să doteze locuințele studenților cu calculatoare conectate gratuit la internet, prin wireless; minim două mașini de spălat și minim o mașină de uscat hainele, în corespundere cu necesitățile locatarilor căminului; cu baie cu apă caldă și sală de sport. O decizie în acest sens a fost luată ieri la ședința Guvernului. 

Gestionarii căminelor vor fi obligați să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea folosirii adecvate, neîntrerupte, cu excepția orelor sanitare, de către locatarii căminelor a mașinilor de spălat și de uscat haine, precum și folosirea spațiilor pentru baie.

Mai mult, accesul în cămine va trebui să fie asigurat 24/24. Totodată, administratorii căminelor nu vor mai putea să deconecteze energia electrică la ora 24:00.

Documentul aprobat de Executiv mai prevede ca comisiile de cazare constituite în instituţiile de învăţământ să mediatizeze, obligatoriu, inclusiv pe web site-ul instituției, cu cel târziu trei săptămâni până la finele lunii mai: a) numărul de locuri de cazare pentru fiecare cămin, în parte, din numărul total de locuri de cazare din acestea; b) criteriile aplicate la repartizarea acestora; c) alte condiţii ale procedurii de cazare. Pentru elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii înmatriculați în anul I de studii, această informație urmează să fie mediatizată cel târziu la momentul deschiderii concursului de admitere.

Totodată, organele de administrare a căminelor vor fi obligate să asigure condițiile necesare de acces și de trai pentru persoanele cu dizabilități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram