/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CEDO: Arestările lui Navalnîi au fost motivate politic şi reprezintă o încălcare a drepturilor sale

15 noiembrie 2018, ora 15:16

De asemenea, Curtea a recunoscut încălcarea articolul 18 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, care interzice statelor să impună restricții asupra drepturilor garantate de alte articole (în cazul lui Navalnîi, dreptul la libertatea de întrunire și dreptul la integritate personală) a fost încălcat în ceea ce privește Navalnîi. Decizia inițială a instanței nu a menționat o încălcare a acestui articol.

Cazul lui Navalinîi se referă la șapte detenții care au avut loc în perioada 2012-2014. Prima decizie privind cazul dat a fost luată în februarie 2018, Rusia a făcut apel împotriva acestuia.

La 13 noiembrie, lui Navalnîi, care era pe punctul de a zbura la reuniunea CEDO, i s-a interzis să plece în străinătate. Motivul pentru aceasta a fost amenda neplătită în cazul lui Kirovles: politicianul însuși a notat că nu au trecut cinci zile de la începutul procedurii de executare, care, potrivit legii, i se acordă debitorului pentru plata în mod voluntar a amenzii. După ce Navalnîi a plătit datoria, interdicția de plecare a fost ridicată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram