Două persoane și-au pierdut viața în incendiile produse în ultimele 24 de ore. Un bărbat de 57 de ani a deceda în dimineața zilei de ieri, 14 noiembrie în localitatea Vadul – Rașcov raionul Șoldănești. Al doilea caz, a avut loc în localitatea Racovăț, raionul Soroca, unde pompierii au găsit mort un bărbat de 50 de ani.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în apartamentul bărbatului de 57 de ani, focul a distrus bunurile materiale din interiorul unei odăi, antreul casei, dar și acoperișul locuinței. Incendiul fiind lichidat de două echipaje de pompieri. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de către specialiști.

Al doilea caz, s-ar fi produs cel mai probabil din cauza imprudenței în timpul fumatului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația despre riscurile în cazul nerespectării regulilor antiincendiare. Pompierii îndemnă oamenii să nu fumeze în propriile locuințe și să verifice utilitatea surselor de încălzire, pentru a preveni riscurile.

Datelor IGSU arată că de la începutul anului 2018 în Republica Moldova a avut loc 1452 incendii în care au decedat 84 de persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!