În viitor tarifele de roaming între Republica Moldova și România ar putea fi excluse. Premierul Pavel Filip a discutat cu prim-ministra României, Viorica Dăncilă despre acest subiect, iar ieri, la Guvern, a fost aprobat un proiect prin care autoritățile din Republica Moldova vor iniția negocieri pentru semnarea unui acord interguvernamental în acest sens. 

Din punctul meu de vedere este un pas important și logic care se încadrează în șirul altor acțiuni care ne apropie de România, precum: interconectarea pe gaze naturale, interconexiunea pe energie electrică, conexiunea în domeniul educațional și cel cultural. Asta nu înseamnă altceva decât o legătură mai strânsă între statele noastre”, a spus Pavel Filip.

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetățenii din ambele țări, care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european, informează reprezentanții Guvernului.

Subiectul va fi abordat în cadrul ședinței comune între guvernul Republicii Moldova și al României,  care va avea loc pe 22 noiembrie.

Amintim că, recent, Cabinetul de Miniștri a aprobat un proiect privind excluderea tarifelor de roaming cu Republica Belarus.