Dacă vedeți persoane fără adăpost, care îngheață în stradă în perioada rece a anului, apelați Serviciul 112, îndeamnă autoritățile municipale din Chișinău. Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2, are o capacitate de o sută de persoane.

„Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate să se adreseze la asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău, la următoarele numere de telefon: 022-354-038 sau 022-354-039”, se menționează într-un comunicat de la Primăria capitalei.

Centrul este o instituție bugetară municipală care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice.

În perioada rece a anului, 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari în regim non-stop.

În prezent, la Centru sunt adăpostite zilnic circa 30 persoane, care se află acolo atât pe timp de noapte, cât și ziua, fiind asigurate cu hrană de trei ori pe zi.