Finlanda, Norvegia şi Islanda sunt cele mai sigure ţări pentru călătorii, în timp ce ţări ca Libia, Afganistan şi Somalia sunt cele mai periculoase locuri din lume, potrivit Travel Risk Map 2019, un studiu interactiv realizat de organizaţiile International SOS şi Control Risks.

Republica Moldova prezintă un risc mediu în domeniul sănătății. În aceeași categorie se regăsesc și România și Ucraina, pe lângă țări precum Bulgaria, Letonia, Lituania, Belarus, Serbia, Mexic, Columbia, Egipt sau Maroc.

La capitolul riscuri de călătorie, țara noastră este notată cu un risc scăzut pentru turiști, ţara noastră fiind la acest capitol încadrată în aceeaşi categorie cu state ca Germania, Austria, Bulgaria, România ș.a. Precizăm că, Ucraina și Rusia prezintă un risc mediu privind securitatea călătorilor care aleg țările date ca destinație.

La capitolul securitatea în trafic, R. Moldova prezintă un risc mediu, ca și în țări precum Belarus, Albania, Egipt, Afganistan, Pakistan, India ș.a.

Studiul are rolul de a informa turiştii în legătură cu problemele cu care s-ar putea confrunta în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, securitate şi riscuri în domeniul sănătăţii.

Ţările cu cele mai mari riscuri în domeniul sănătăţii sunt Libia, Yemen, Sudanul de Sud, Niger, Coasta de Fildeş, Sierrra Leone, Irak, Siria, Afganistan şi Venezuela.

În domeniul securității turiștilor sunt Mali, Libia, Afganistan, Somalia, Yemen, Sudanul de Sud, Siria, Irac,

Iar privind securitatea rutieră cel mai mare risc este în țările: Kazahstan, Iran, Arabia Saudită, Somalia, Libia și alte țări din Africa.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!