Prim-ministrul Pavel Filip consideră că nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău de către instanțele de judecată este o decizie care l-a uimit. De asemenea, șeful Guvernului consideră că aceasta nu este una corectă. Declarațiile au fost făcute de Pavel Filip în cadrul emisiunii „În profunzime”, la postul de televiziune Pro TV Chișinău.

„Este o situație care m-a surprins și pe mine. Trebuie să recunoaștem că a fost poate cea mai mare lovitură pe acest Guvern din 2016 încoace”, spune premierul.

Pavel Filip spune că situația legată de nevalidarea alegerilor rămâne pentru el neclară și că nu a găsit răspuns la această problemă. „Să vă spun așa ca cetățean de rând – a fost o decizie care m-a surprins și consider că nu este una corectă. Dacă e să vă răspund în calitate de prim-ministru, zic că instanța trebuie să-și facă treaba. Eu cred în instanțele judecătorești și în independența instanțelor.

Șeful cabinetului de miniștri spune că aceasta a fost o decizie disproporționată cu lucrurile care au fost făcute și cu argumentele care au fost aduse.