/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Zeci de arme și muniții au fost predate benevol

missing
16 noiembrie 2018, ora 09:16

Peste 50 de arme și peste 20 de muniții au fost predate benevol în ultimele două săptămâni, de la începerea campaniei „Acum este momentul, predă armamentul!”, lansată de Inspectoratul General de Poliție (IGP).

Totodată,  urmare a  perchezițiilor efectuate de polițiști, au fost ridicate 15 arme cu țeavă lisă și patru pneumatice.

Campania se va desfășura  până pe 23 ianuarie 2019 și are drept scop implementarea recomandărilor şi bunelor practici ale ţărilor europene privind stabilirea periodică, în interval de timp determinat, a unor măsuri suplimentare de încurajare a persoanelor care deţin în posesie ilegală arme, în vederea predării benevole a armelor și absolvirea acestora de răspunderea prevăzută de legislaţia în vigoare.

Pentru evitarea unor eventuale incidente și în scopul asigurării securității publice, Inspectoratul General de Poliție atrage atenția și face apel către toți cetățenii să conștientizeze necesitatea predării benevole la poliție a armelor și munițiilor deținute ilegal.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram