La Strășeni a fost inaugurat Colegiul de Inginerie. Instituția are două specialități și capacitatea de a instrui 100 de studenți pe an. Astfel, 50 de studenți pot învăța utilaju tegnologic industrial și accesoriil, iar 50 - mecatronica.

Instituția activează de la începutul anului și în prezent la Colegiu își fac studiile 23 de studenți.

Colegiul este parte componentă a Zonei Economice Libere „Bălți”, subzona Strășeni, iar curricula de învățământ are la bază modelul Germaniei. Totodată, programul dual al colegiului oferă posibilitatea elevilor să fie instruiți atât la nivel teoretic, cât și practic în cadrul întreprinderilor partenere ale instituției. Pe lângă stagiile de practică, agenții economici mai oferă și indemnizații pentru elevi. În total, acum sunt peste 70 de locuri asigurate cu finanțare în cadrul cărora agenții economici vin cu indemnizații de ucenici.

Colegiul este dotat cu săli moderne de studii, table interactive, echipamente inginerești de ultimă generație. Acesta mai dispune de un cămin cu 44 de locuri.

Premierul Pavel Filip, prezent la eveniment, a accentuat că pregătirea specialiștilor de calitate va diminua problema deficitului forței de muncă în companiile mari.