Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, susține că viitoarele alegeri parlamentare marchează un moment critic pentru relațiile bilaterale ale SUA cu Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unor întrevederi cu lideri politici de la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook a Amasadei SUA se spune că Statele Unite ale Americii nu încearcă să influențeze cine câștigă sau pierde în ziua alegerilor deoarece aceasta este o decizie care aparține exclusiv alegătorilor din Moldova. „ Dar Statele Unite sunt foarte interesate să vadă că campania și alegerile din Moldova corespund standardelor internaționale și fac parte dintr-un proces politic corect și transparent”, se spune în postare.

Ambasadorul Dereck J. Hogan s-a întâlnit cu Zinaida Greceanîi, președinta Partidului Socialiştilor, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat și Maia Sandu, președinta Partidului Acţiune şi Solidaritate.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!