Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, susține că viitoarele alegeri parlamentare marchează un moment critic pentru relațiile bilaterale ale SUA cu Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unor întrevederi cu lideri politici de la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook a Amasadei SUA se spune că Statele Unite ale Americii nu încearcă să influențeze cine câștigă sau pierde în ziua alegerilor deoarece aceasta este o decizie care aparține exclusiv alegătorilor din Moldova. „ Dar Statele Unite sunt foarte interesate să vadă că campania și alegerile din Moldova corespund standardelor internaționale și fac parte dintr-un proces politic corect și transparent”, se spune în postare.

Ambasadorul Dereck J. Hogan s-a întâlnit cu Zinaida Greceanîi, președinta Partidului Socialiştilor, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat și Maia Sandu, președinta Partidului Acţiune şi Solidaritate.