/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În raionul Criuleni a fost construită o platformă pentru colectarea legumelor

17 noiembrie 2018, ora 16:21

Platforma a fost construită în cadrul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”, realizat de PNUD Moldova. Pe viitor, se preconizează deschiderea unei case de sortare și ambalare, scrie IPN.

Potrivit lui Ghenadie Ivașcenco, reprezentant PNUD Moldova, platforma este văzută ca un centru logistic de asistare a procesului de colectare a legumelor, în special a roșiilor. Va fi practic o piață angro a exporturilor. Proiectul a fost fundamentat și de crearea unei uniunii de producători și exportatori de roșii din Dubăsarii Vechi. Circa 80% din familiile din Dubăsarii Vechi se specializează în creșterea roșiilor.

În sezonul roșiilor, pe platformă vor staționa câte două-trei tiruri pe zi. Platforma va activa non-stop. Cu timpul, Primăria vrea să transmită platforma asociației de producători, care să o folosească și pentru activități curente.

Construirea platformei a acostat 700 de mii de lei, majoritatea baniloir fiind alocați de PNUD, cu cofinanțări ale Primăriei din Dubăsarii Vechi, Consiliului raional și Asociației de băștinași din Dubăsarii Vechi.

În Dubăsarii Vechi sunt aproximativ 1500 de familii, 800 dintre care cultivă roșii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram