/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

California: Cel puţin 79 de morţi și peste 1.200 de persoane dispărute

missing
19 noiembrie 2018, ora 13:57

Incendiul de vegetaţie Camp Fire, care a izbucnit pe 8 noiembrie, a devastat orăşelul Paradise din nordul Californiei, provocând cel puţin 76 de decese şi distrugând aproape 10.000 de locuinţe, au anunţat autorităţile americane. Pompierii au reuşit să aducă sub control aproximativ 60% din incendiu, potrivit raportului comunicat duminică dimineaţa.

Meteorologii prognozează precipitaţii semnificative în perioada următoare, care ar putea ajuta la stingerea incendiilor, însă există şi riscul să cauze inundaţii şi alunecări de teren.

Echipele de salvare continuă eforturile de căutare a persoanelor dispărute şi de recuperare a rămăşiţelor umane din zonele devastate de incendiile de vegetaţie.

Biroul şerifului din comitatul Butte a comunicat că lista de persoane dispărute a fost întocmită pe baza apelurilor la numărul de urgenţă 911 şi a informaţiilor furnizate prin alte mijloace (emailuri, mesaje). Oficialii americani au precizat că cel mai probabil o parte din oamenii de pe această listă au supravieţuit, însă nu au notificat încă autorităţile, unii ne având idee că au fost daţi dispăruţi.

Alte cel puţin trei persoane au murit din cauza incendiului numit Woolsey Fire, care a devastat peste 96.000 de acri în sudul Californiei. Incendiul este ţinut sub control în proporţie de 88%, au anunţat autorităţile, duminică.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a vizitat sâmbătă orăşelul Paradise şi locuri devastate de incendiul de vegetaţie Woolsey Fire.

Foto: twitter/ AFP news agency

Foto: twitter/ Ciuvba Kouvta

Foto: abcnews.go.com

Foto: abcnews.go.com

Foto: twitter/ ABC7 Eyewitness News

Foto: twitter/ Luxury Amaze

Foto: twitter/ Orhan ASLAN

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram