/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Americanii nu mai au voie să mănânce salată verde. Motivul

missing
21 noiembrie 2018, ora 11:44

În total, 32 de persoane din unsprezece state americane au fost afectate de această epidemie. Treisprezece dintre aceștia au fost spitalizați.

Două provincii din Canada, Ontario şi Quebec, sunt, de asemenea, afectate de epidemie. Trei fiind în Ontario și 15 în Quebec.

Deşi nu a fost înregistrat niciun deces în acest stadiu al epidemiei, nici în Statele Unite, nici în Canada, printr-o decizie rară autorităţile americane au solicitat „consumatorilor americani să nu mănânce salată şi distribuitorilor precum şi restaurantelor să nu servească sau să vândă salată până când nu vor fi disponibile mai multe informaţii despre această epidemie”.

Totodată, frigiderele şi suprafeţele care au intrat în contact cu salata contaminată trebuie să fie dezinfectate.

Această epidemie este o bacterie care trăieşte în mod natural în intestinele bovinelor, păsărilor şi a altor animale. Fructele şi legumele proaspete care au intrat în contact cu excremente infectate de animale sunt o sursă frecventă de contaminare.

Contaminarea salatei poate avea loc în magazinele alimentare, în frigidere sau pe alte suprafeţe prin contactul cu bacterii dăunătoare din carne, păsări de curte, peşte sau fructe de mare crude.

Majoritatea tulpinilor de E. coli nu sunt periculoase pentru oameni, însă unele tipuri pot provoca insuficienţă renală, cu efecte fatale.

Simptomele cele mai frecvente ale infecţiei includ: greaţă, vărsături, cefalee, febră uşoară, crampe severe la nivelul stomacului sau diaree sanguinolentă.

Salata verde, cultivată în principal în California şi în Arizona, reprezintă aproximativ 30% din salatele consumate în Statele Unite. În Arizona, producţia sa creşte în medie cu 7% în fiecare an ca răspuns la cererea consumatorilor, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram