Doi traficanți de droguri, membri ai unei grupări criminale, au fost condamnați la zece ani de pușcărie pentru contrabandă cu stupefiante, precum și punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari. Sentința a fost pronunțată ieri, de magistrații de la Judecătoria Cahul.

Bărbații își vor ispăși pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Potrivit acuzațiilor înaintate de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), acum un an, inculpații au introdus cu automobilul, pe teritoriul Republicii Moldova, 30 kg de hașiș. Ei urmau să obțină venituri în sumă de patru milioane de lei, din vânzarea drogurilor. Hașișul era ascuns în rezervorul pentru combustibil al automobilului, special adaptat în acest sens.

Potrivit PCCOCS, grupul criminal îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (viber, skype, WhatsApp și altele), cât şi în afara ei. Drogurile erau destinate comercializării în Federația Rusă, tranzitând Spania, Franța, Italia, Slovenia, Ungaria, România, Republica Moldova, Ucraina.

Pe tot parcursul urmăririi penale acuzații s-au aflat în stare de arest.

În privința altor membri ai grupului criminal organizat, urmărirea penală continuă, aceștea fiind anunțați în căutare internațională.

Procurorii PCCOCS consideră sentința legală, dar blândă și urmează să o conteste la Curtea de Apel.