/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ CSM cere peste două milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor pentru judecătorii care au demisionat

missing
22 noiembrie 2018, ora 09:46

Solicitarea celor două instanțe a fost acceptată de CSM. Astfel, consiliul s-a adresat ministerului pentru a aloca suma de 467 054 0 lei în vederea achitării indemnizației unice de concediere a doamnei Nina Traciuc și în sumă de 2 840 174, 0 lei în vederea achitării indemnizației unice de concediere pentru judecătorii Curții Supreme de Justiție, Tatiana Vieru, Iulia Sîrcu, Elena Covalenco, Dumitru Visternicean și Valeriu Doagă.

Precizăm că la scurt timp după efectuarea demersului CSM, juecătorii CSJ Tatiana Vieru și Valeriu Doagă s-au răzgândit și și-au retras cererile de concediere. Solicitarea judecătorilor a anunțată în ședința plenară a Parlamentului din 15 noiembrie.

La scurt timp, ministerul Finanțelor a supus consultărilor publice un proiect de lege privind redistribuirea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2018 nr.289/2017. Potrivit acestuia, se propune redistribuirea către Consiliul Superior al Magistraturii a sumei de două milioane de lei pentru achitarea indemnizațiilor la încetarea contractului de muncă;

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram