Consiliul Superior al Magistraturii cere ministerului Finanțelor alocarea a peste trei milioane de lei pentru achitarea indemnizației unice de concediere pentru magistrații care au demisionat în ultima lună. Solicitarea CSM vine după ce Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au efectuat demersuri în acest sens.

Solicitarea celor două instanțe a fost acceptată de CSM. Astfel, consiliul s-a adresat ministerului pentru a aloca suma de 467 054 0 lei în vederea achitării indemnizației unice de concediere a doamnei Nina Traciuc și în sumă de 2 840 174, 0 lei în vederea achitării indemnizației unice de concediere pentru judecătorii Curții Supreme de Justiție, Tatiana Vieru, Iulia Sîrcu, Elena Covalenco, Dumitru Visternicean și Valeriu Doagă.

Precizăm că la scurt timp după efectuarea demersului CSM, juecătorii CSJ Tatiana Vieru și Valeriu Doagă s-au răzgândit și și-au retras cererile de concediere. Solicitarea judecătorilor a anunțată în ședința plenară a Parlamentului din 15 noiembrie.

La scurt timp, ministerul Finanțelor a supus consultărilor publice un proiect de lege privind redistribuirea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2018 nr.289/2017. Potrivit acestuia, se propune redistribuirea către Consiliul Superior al Magistraturii a sumei de două milioane de lei pentru achitarea indemnizațiilor la încetarea contractului de muncă;

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!