Fracțiunea Partidului Liberal (PL) din Parlament a venit cu inițiativa de a-l invita pe guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, în plenul Legislativului, pentru a prezenta raportul activității BNM, făcut public în cadrul briefing-ului de presă de acum două zile, și a răspunde la întrebările parlamentarilor. 

„Guvernatorul și-a anunțat recent demisia, după ce a prezentat un raport al BNM. Demisia a survenit la câteva zile după un raport extrem de dur al Parlamentului European. De asemenea, în unele surse mass-media se spune că demisia acestuia are legătură cu controversata Lege priind amnistia capitalului, deoarece BNM este unica autoritate care nu ar fi adoptat un regulament de implementare a acestei legi. Solicităm să vină în Parlament să prezinte acest raport, deoarece Parlamentul a votat numirea lui în funcție și ar fi frumos să cunoaștem elementele din acest raport și să adresăm întrebări”, a declarat deputatul PL, Roman Boțan.

Inițiativa liberalilor nu a fost susținută de ceilalți colegi din Parlament.

Amintim că, Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia din funcția de guvernator al BNM acum două zile. Acesta a invocat motive personale. În cererea adresată Legislativului, Cioclea cere eliberarea din funcție de pe 30 noiembrie 2018. Solicitarea urmează a fi supusă votului în Parlament.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!