După ce guvernatorul BNM și-a dat demisia, Banca Mondială a venit cu un mesaj în care afirmă că pe durata mandatului lui Cioclea în fruntea BNM instituția a devenit mai sigură și de încredere.

Banca Națională a Moldovei a devenit o instituție mai sigură și de încredere în Moldova, dar și recunoscută ca atare la nivel internațional, pe durata mandatului exercitat de guvernatorul Sergiu Cioclea. Grupul Banca Mondială îi mulțumește pentru cooperarea constructivă și fructuoasă și așteaptă cu nerăbdare să consolideze această cooperare cu noua conducere a BNM spre beneficiul Moldovei și a cetățenilor ei”, se spune într-un comentariu al instituției.

Amintim că, guvernatorul Băncii Naționale și-a anunțat demisia în decursul zilei de marți, 19 noiembrie. Demnitarul pleacă după doi ani și jumătate de la alegerea sa în funcție. În timp ce Sergiu Cioclea a invocat motive personale, unii experți economici și reprezentanți ai societății civile presupun că guvernatorul ar fi fost nevoit să plece. Președintele Parlamentului i-a mulțumit pentru efortul depus în stabilizarea situației din sistemul financiar-bancar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!