/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită la Kiev. Ce va face acolo

24 noiembrie 2018, ora 09:00

Primministrul Pavel Filip întreprinde astăzi, pe 24 noiembrie, o vizită la Kiev, capitala Ucrainei. Premierul va participa la Forumul Internaţional şi Ceremonia solemnă de comemorare a victimelor Holodomorul.

Amintim că Holodomor (foametea ucraineană) a fost cele mai grave catastrofe naționale ale ucrainenilor din istoria modernă, cu un număr de morți estimat la șapte milioane. În 2003, mai multe ţări ale lumii au semnat Declaraţia ONU cu privire la condamnarea Holodomorului. Iar în 2005, Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care recunoaşte foametea din anii 1932-1933 drept genocid împotriva poporului ucrainean. Totodată, în timpul foametei organizate în Basarabia în perioada 1946-1947 au decedat cel puţin 200 de mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram