/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Spania a ajuns la un acord cu UE în ceea ce priveşte statutul provinciei britanice Gibraltar

missing
25 noiembrie 2018, ora 08:31

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez spune că orice decizie privind provincia Gibraltar va fi luată împreună cu Spania. „Negocierile între Spania şi Marea Britanie au avut loc în această noapte. În urma unei conversaţii telefonice, Donald Tusk (preşedintele Consiliului European, n.red.) şi Pedro Sanchez au ajuns la un acord în ceea ce priveşte Gibraltarul. Summitul se va desfăşua conform planului”, a declarat o sursă diplomatică pentru Reuters, citat de Mediafax.

Guvernul din Marea Britanie a transmis sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, că va discuta direct cu Spania viitorul Gibraltarului.

Oficialii de la Madrid au acuzat Marea Britanie că a introdus o clauză în acordul de retragere care ar permite ca în provincia britanică Gibraltar să fie aplicaţi termenii unui viitor tratat comercial cu UE fără să mai fie necesar acordul Spaniei.

Londra doreşte ca acordul privind ieşirea Marii Britanii din UE şi cel privind relaţiile viitoare post-Brexit să se aplice şi provinciei Gibraltar, în timp ce Madridul vrea ca viitorul statut al acestui teritoriu să fie negociat bilateral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram