/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

A fost înregistrat primul caz de gripă AH1N1 din acest sezon

missing
26 noiembrie 2018, ora 13:02

Un alt caz suspect a fost la un copil de nouă ani, care nu s-a confirmat. Ambii pacienți fiind spitalizați.

Totodată, în perioada 16-22 noiembrie, 2730 de cazuri au fost confirmate la persoanele cu infecții respiratorii acute. Numărul este mai mare decât acum două săptămâni, fiind înregistrate cu 14% mai mult. Cei mai afectați sunt copiii de până la patru ani.

Astfel, în perioada menționată au fost confirmate:

– maladii infecțioase – 274 cazuri
– tuberculoză – 11 cazuri
– tusă convulsivă- două cazuri
– oreion- patu cazuri

De asemenea, au fost înregistrate 193 de traume, 27 de persoane au fost internate. În total fiind atestate 252 de adresări.

În prezent, campania de vaccinare împotriva gripei continuă. 24% din stocul de vaccinuri au fost utilizate până la sfârșitul lunii octombrie. Situația epidemiologică se caracterizează a fi favorabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram