În contextul emiterii de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a atenționării de Cod galben de vreme instabilă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează șoferii care pornesc la drum în după-amiaza zilei de astăzi să aibă în portbagaje nisip, lopeți și lanțuri, pentru cazuri excepționale. 

În același timp, conducătorii auto sunt îndemnați să asigure transportul personal cu pneuri de iarnă.

De asemenea, șoferii și pasagerii sunt îndemnați să verifice bateriile telefoanelor mobile pentru a putea solicita intervenția salvatorilor în cazuri de urgență.

În același timp, pentru a evita producerea incendiilor, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în timpul rece a anului. O atenție deosebită trebuie să fie acordată exploatării corecte a surselor de încălzire și interdicției utilizării lichidelor ușor inflamabile la aprinderea focului în sobe și șemineuri. Oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și mesajele autorităților pentru a preveni situațiile de risc.

Amintim că, atenționarea meteo intră în vigoare de la ora 14:00 și se va menține până mâine-dimineața, la ora 06:00. În acest interval se așteaptă lapoviță și ninsori abundente. Izolat pe drumuri se va depune polei.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!