/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv și tablou devastator. Rusia alungă soldații din tranșee cu arme chimice

CODUL GALBEN de vreme rea: Salvatorii atenționează șoferii să aibă în portbagaj nisip și o lopată, iar telefoanele să fie încărcate

missing
26 noiembrie 2018, ora 12:16

În contextul emiterii de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a atenționării de Cod galben de vreme instabilă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează șoferii care pornesc la drum în după-amiaza zilei de astăzi să aibă în portbagaje nisip, lopeți și lanțuri, pentru cazuri excepționale. 

În același timp, conducătorii auto sunt îndemnați să asigure transportul personal cu pneuri de iarnă.

De asemenea, șoferii și pasagerii sunt îndemnați să verifice bateriile telefoanelor mobile pentru a putea solicita intervenția salvatorilor în cazuri de urgență.

În același timp, pentru a evita producerea incendiilor, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în timpul rece a anului. O atenție deosebită trebuie să fie acordată exploatării corecte a surselor de încălzire și interdicției utilizării lichidelor ușor inflamabile la aprinderea focului în sobe și șemineuri. Oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și mesajele autorităților pentru a preveni situațiile de risc.

Amintim că, atenționarea meteo intră în vigoare de la ora 14:00 și se va menține până mâine-dimineața, la ora 06:00. În acest interval se așteaptă lapoviță și ninsori abundente. Izolat pe drumuri se va depune polei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram