/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministrul Agriculturii, despre merele de la Ungheni care stau în câmp: „Fotografia a fost făcută de un cetățean care a dorit să speculeze...”

26 noiembrie 2018, ora 17:16

Ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, susține că problema lotului de mere, părăsit pe un câmp din raionul Ungheni, este o speculație. Acesta spune că a întreprins o vizită în satul Floreni și că a discutat cu pomicultorul Anatol Plăcintă care i-a explicat situația. 

„A circulat intens pe internet o fotografie cu o recoltă de mere abandonată de un agricultor la marginea livezii, pentru că nu ar fi avut unde să le vândă. Am vrut să văd care e situația și am mers în satul Floreni, raionul Ungheni, împreună cu Directorul General ANSA și Președintele Asociației ,,Moldova Fruct”. Aici, am discutat cu Anatol Plăcintă, proprietarul producției de mere, care nici măcar nu cunoștea faptul că recolta sa a făcut înconjurul internetului. De la el am aflat care e realitatea”, a comentat Ciubuc pe rețelele de socializare.

Ministrul spune că pomicultorul are un frigider unde a depozitat o parte din mere: „Din cauză că a fost afectată de viermele mărului, 70% din recoltă a fost compromisă și poate fi transmisă doar la procesare. O mare parte dintre mere deja a fost vândută companiilor de procesare. Se pare că fotografia a fost făcută de un cetățean care a dorit să speculeze întâmplarea pentru interese ascunse. Vreau să condamn acțiunile anumitor bloggeri care folosesc poveștile agricultorilor și deformează adevărul pentru capital politic”, a mai scris Ciubuc.

Anatol Plăcintă deține o livadă de mere de peste 70 de hectare. Zilele trecute, acesta spunea că este pe care să piardă circa 400 de tone de mere, pentru că nu a reușit să le transporte la timp la fabricile de prelucrare. Motivele invocate de agricultor sunt lipsa forței de muncă și a mașinilor cu care să le transporte și suprasolicitarea fabricilor de procesare a fructelor, care nu puteau să primească volume mari de mere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram