O tânără de 32 de ani, originară din regiunea Donețk a Ucrainei, este suspectată că ar fi mințit și jefuit mai mulți vârstnici din Republica Moldova. Ea este cercetată penal pentru o serie de furturi, jafuri, escrocherii, precum şi trecerea ilegală a frontierei.

Femeia este acuzată de procurori că, în luna august a acestui an, ar fi profitat de neatenţia unor vârstnici, pe care, prin înşelăciune, i-ar fi deposedat în total de peste 37 de mii de lei. Potrivit probelor, femeia ar fi comis trei fapte penale cu mod de operare asemănător pe teritoriul raionului Glodeni. Acesta se recomanda ca fiind din partea copiilor bătrânilor, care munceau peste hotare. Ulterior, urmărea unde victimele îşi păstrau economiile, profita de primul moment de neatenţie a vârstnicilor şi le fura toţi banii, după care dispărea.

Concomitent, potrivit informaţiilor, inculpata ar fi înşelat, în condiţii similare, şi un bătrân din Străşeni, de la care furat 5 mii de lei.

Totuşi, procurorii nu exclud că victime ale acesteia ar putea exista şi în alte localităţi, pe care le îndeamnă să nu ezite să se adreseze organelor de drept.

Femeia nu este angajată în câmpul muncii şi, la momentul comiterii crimelor, se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Ea ar fi ajuns în țară, trecând ilegal frontiera de stat.

În cadrul audierilor, aceasta şi-a recunoscut parţial vinovăţia în comiterea infracţiunilor imputate, o parte din sumele însuşite fiind recuperate în cadrul percheziţiei corporale a învinuitei.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată.

În prezent, aceasta se află în arest, iar dacă vina ei va fi demonstrată, ea riscă până la 7 ani închisoare.