/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de ceață! Recomandările INP pentru siguranța în trafic

missing
26 noiembrie 2018, ora 09:10

Pe drumurile din Republica Moldova se circulă în condiții de ceață, carosabilul este umed și, din cauza temperaturilor scăzute, există risc de formare a poleiului.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) recomandă șoferilor:

– să manifeste prudenţă sporită la volan;
– să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol;
– să foloseacă luminile de întâlnire și cele de ceață;
– se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule;
– nu trebuie de uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă, este depăşirea;
– în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, sunt îndemnați să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare, informează INP.

De asemenea, dacă vă aflați într-o dificultate, sunteți încurajați să sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram