/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Poroșenko a cerut Rusiei să elibereze navele și marinarii ucraineni reținuți duminică

26 noiembrie 2018, ora 10:37

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cerut ca Rusia să elibereze imediat soldații ucraineni reținuți în strâmtoarea Kerci și să îi transmită Kievului. O asemenea declarație, președintele Ucrainei a făcut în timpul reuniunii de duminică a Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, videoclipul fiind postat pe Twitter de către șeful statului.

„Fac apel la conducerea Federației Ruse solicitând eliberarea imediată a militarilor ucraineni care prin încălcarea dreptului internațional, au fost reținuți și a căror soartă este necunoscută. Îi cerem urgent să-i transmită împreună cu navele părții ucrainene. Solicităm o dezamorsare a situației atât în Marea Azov, cât și în alte direcții”, a spus Poroșenko.

În urma reuniunii, Președintele Ucrainei și Consiliul Național de Securitate au decis să impună legea marțială în Ucraina timp de 60 de zile. Această decizie trebuie să fie aprobată de Rada Supremă. Potrivit 112 Ucraina, parlamentul se va întâlni într-o reuniune extraordinară, luni, la ora 16:00 (ora Chișinăului).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram