Președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a făcut apel la conducerea Rusiei, cerând eliberarea marinarilor ucraineni și a navelor reținute în strâmtoarea Kerci. El a cerut de asemenea Moscovei să dezamorseze situația din Marea Azov, în urma căreia trei nave ucrainene au fost reținute de Serviciul Frontierei FSB, scrie rbc.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cerut ca Rusia să elibereze imediat soldații ucraineni reținuți în strâmtoarea Kerci și să îi transmită Kievului. O asemenea declarație, președintele Ucrainei a făcut în timpul reuniunii de duminică a Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, videoclipul fiind postat pe Twitter de către șeful statului.

„Fac apel la conducerea Federației Ruse solicitând eliberarea imediată a militarilor ucraineni care prin încălcarea dreptului internațional, au fost reținuți și a căror soartă este necunoscută. Îi cerem urgent să-i transmită împreună cu navele părții ucrainene. Solicităm o dezamorsare a situației atât în Marea Azov, cât și în alte direcții”, a spus Poroșenko.

În urma reuniunii, Președintele Ucrainei și Consiliul Național de Securitate au decis să impună legea marțială în Ucraina timp de 60 de zile. Această decizie trebuie să fie aprobată de Rada Supremă. Potrivit 112 Ucraina, parlamentul se va întâlni într-o reuniune extraordinară, luni, la ora 16:00 (ora Chișinăului).