/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ambulanțe noi la Chișinău. Acestea au fost procurate din banii Guvernului

missing
26 noiembrie 2018, ora 19:18

Doamna Vera lucrează mai mult de zece ani la urgență, însă zice că de când a fost angajată, nu a văzut să fie adusă nicio ambulanță nouă, iar cele care sunt acum în funcțiune, arată îngrozitor.

Nu am primit nici o mașină. Lucrăm pe automobile vechi de marcă Volkswagen. Ele se defectează mereu, sunt întotdeauna la reparație, dar oricum lucram”, Vera Macanu, Cnampu Botanica.

Ambulanțele noi sunt echipate conform ultimelor tendințe tehnice și conțin toate aparatele necesare pentru operațiunile de salvare. Medicii speră că de acum înainte nu vor mai ști despre defecțiunile tehnice regulate ale ambulanțelor, iar munca le va fi ușurată.

De obicei starea pacienților se agravează în drum, iar când ai tehnică bună la îndemână sunt șanse la rezultate bune. Ceea ce este foarte important pentru noi monitorul pentru monitorizarea stării de moment a pacientului. El ne oferă date despre oxigenare, dacă pacientul nu are criză de oxigen”, Vera Macanu, Cnampu Botanica.

Nu-mi amintesc așa ambulanțe ca să fie dotate. De regulă venea tot aparte și echipamentul se procura aparte.

Erau într-o stare de pe acum să spunem pe sfârșite. Ceea ce a depins de ele, și-au făcut misiunea destul de bine.

Înainte de a fi aduse în Piață, mașinile au defilat prin oraș cu semnalele sonore puse în funcțiune. Prim-ministrul a menționat că încă cel puțin 200 de ambulanțe vor fi procurate în timpul apropiat pentru a acoperi deficitul de automobile în țară.

În Republica Moldova noi avem nevoie de 450 de ambulanțe. Aceste 36 de automobile au fost procurate din banii oferiți de către bugetul statului. Îmi pare că aproximativ 74.000 de euro costa o mașină”, Pavel, Filip, Prim-ministru RM

În buget sunt prevăzuți bani și pentru reparația mașinilor în caz de necesitate. Declarația a fost făcută de Ministra Sănătății după ce săptămâna trecută mecanicii de la un service auto au postat pe o rețea socială un video în care arată starea dezastruoasă a unei ambulanțe a spitalului de urgență. Unele piese erau legate cu sârmă, iar sistemul de frânare era defect.

Vom scoate din uz acele ambulanțe care sunt cu termenul expirat și nu mai pot fi utilizate deja și în locul lor vor fi aceste ambulanțe. Sunt mașini Mercedes cum a spus domul prim-ministru. Ne dorim puțină Germanie în Republica Moldova. Dar salariile medicilor când vor fi ca cele din Germania? Salariile medicilor sunt acum în revizuire”, Silvia Radu, Ministra Sănătății

La vreo patru mii. Salariul cam trebuie de ridicat. Măcar vreo 500 de euro. Măcar.

– Este suficient?
– Nu.

Pentru procurarea ambulanțelor din bugetul de stat au fost alocate 55 de milioane de lei. Anul acesta în localitățile țării au mai fost deja repartizate alte 74 de ambulanțe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram