Podul de pe Nistru din apropierea localităților Unguri și Bronița, de lângă frontiera moldo-ucraineană, va fi deschis, începând cu ziua de mâine, 28 noiembrie, în regim de testare.

Potrivit autorităților, va fi admisă circulația mijloacelor de transport pentru pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

„Deschiderea circulației vehiculelor prin postul vamal „Unguri” va permite dispersarea fluxurilor sporite din vama „Otaci”, aflată la circa 8 km distanță. În prezent, circulația prin postul vamal „Otaci” este îngreunată și de lucrările de reabilitare desfășurate pe teritoriul postului vamal „Moghileov-Podolsk” din Ucraina. Lucrările au început în data de 2 noiembrie curent, fiind preconizate pentru o perioadă de două luni”, se menționează într-un comunicat de la Guvern.

Decizia de a deschide podul peste Nistru în apropierea localităților Unguri și Bronița a fost luată în cadrul întrevederii dintre premierul Pavel Filip și omologul său ucrainean Volodymyr Groysman, în cadrul întrevederii care a avut loc pe 24 noiembrie curent, la Kiev.

De asemenea, Serviciul Vamal a anunțat că, începând de astăzi, 27 noiembrie, își începe activitatea postul vamal „Unguri” de la frontiera moldo-ucraineană.