Curtea de Conturi a anunțat o licitație publică pentru procurarea a cinci telefoane mobile. Potrivit anunțului, pentru ele instituția a preconizat suma de 80 de mii de lei, respectiv pentru o unitate - 16 mii de lei. Din capacitățile tehnice indicate se deduce ușor că singurele telefoane care se potrivesc caracteristicilor sunt iPhone.

Și mai exact, după o scurtă analiză a specificațiilor, cel mai bine s-ar potrivit un telefon iPhone X ar putea fi și un iPhone 8 Plus, doar că nu se încadrează la primul parametru de dimensiuni. Astfel, potrivit anunțului publicat pe achizitii.md luni, 26 noiembrie, telefonul trebuie să aibă un Cipset Apple 11 Bionic, memorie interna de 256 GB și RAM de 3GB, să dețină Apple Pay etc. – o combinație de caracteristici care se regăsește doar la iPhone X. Mai jos specificațiile tehnice indicate în anunț de Curtea de Conturi.

Precizăm că în magazinele din țară prețul unui astfel de telefon se ridică de la 21 de mii de lei în sus și ajunge până la 28 de mii de lei.