Două studente a anului III de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Facultatea Tehnologia Alimentelor au câștigat concursul la nominalizarea „The most applicable project”. Obiectivul business-planului constă în producerea biscuiților și roller de forme diferite și cu umplutură diferită, cum ar fi: semințe, lapte, miere și fructe pentru copii, se arată pe pagina Universității.

La concurs au fost prezentate 87 de business planuri, elaborate de tineri din Armenia, Moldova, Letonia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Rusia. Proiectele au fost analizate de un juriu internațional format din antreprenori și reprezentanți ai cercurilor academice din țările Parteneriatului Estic și Uniunii Europene.

Din partea UTM au participat două echipe. Aceștia au elaborat business-planuri inovaționale. Lucrările fiind prezentate în limba engleză.

În cadrul proiectului au fost efectuate cercetări de marketing, a fost elaborată structura organizațională, precum și planul financiar al întreprinderii.

Scopul concursului a fost pentru a dezvolta spiritului de antreprenoriat, gândirii creative, planificării și dezvoltării conceptelor afacerilor.

Proiectul Erasmus + „Higher education institutions for youth entrepreneurship” la Universitatea Economică de Stat din Erevan, Armenia a avut loc în perioasa 12-14 noiembrie 2018.