Biserica Piariştilor din centrul municipiului Cluj-Napoca a devenit noua atracţie a internauților de pe Instagram. Instalaţia inedită este realizată pe baza fotografiilor NASA. Celebra lucrare de artă „Museum of the Moon” a artisului britanic Luke Jerram a fost instalată la Cluj sâmbătă, 24 noiembrie.

Impresionanta instalație luminoasă are un diametru de șapte metri și reproduce detaliile corpului astronomic la 120 DPI, în conformitate cu imagistica NASA a suprafaței Lunii, informează Cluj.com. Un centimetru al Lunii corespunde unor cinci kilometri reali ai satelitului natural al Pământului.

Lucrarea artistică a ajuns la Cluj în cadrul Lights ON Romania, care este o inițiativă cu o serie de lucrări și instalații artistice luminoase ale unor artiști internaționali și locali.

Foto: Instagram/Bordea Leonard

„Museum of the Moon” este o lucrare de artă ce călătorește în întreaga lume atât în spații interioare cât și în aer liber. Instalația explorează relația omului cu Luna de-a lungul istoriei omenirii și cum aceasta a influențat culturile și religiile lumii. De-a lungul timpului, Luna a fost văzută și ca zeitate și ca planetă, a mai fost folosită ca instrument de măsurare a timpului, a creării calendarului și busolă. Lucrarea este însoțită și de o compoziție audio creată de Dan Jones.

Instalația din Biserica Piaristă poate fi vizitată până pe data de 14 decembrie 2018. Ținând cont de locul amplasării acesteia, organizatorii au transmis o serie de aspecte importante de care vizitatorii trebuie să țină cont:

  • Programul de vizitare este în intervalul de la ora zece dimineața până la ora zece seara, cu respectarea slujbelor și activităților bisericii;
  • În timpul Sfintelor Liturghii accesul în Biserica Piaristă este permis doar în scopuri religioase, pentru a nu deranja activitatea;
  • Autoritățile roagă să se rețină că acesta este un loc de rugăciune, care a fost transformat temporar într-un spațiu expozițional.

Foto: Instagram/Diana Bodea

Foto: Lights ON Romania

Foto: Instagram/Ana Mihail