/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO. VIDEO/ Percheziții la comercianți care aduceau clandestin marfă de la piața Km 7 din Odesa. Trei reținuți

missing
27 noiembrie 2018, ora 11:20

Peste 50 de percheziții au fost făcute zilele trecute de procurorii de la Procuratura pentru Cauze Crime Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și vameși la mai mulți comercianți care aduceau clandestin marfă de piața Km 7 din Odesa, Ucraina. Descinderile au loc unui în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri introduse ilegal în țară prin perimetrul verde al frontierei.

În urma perchezițiilor, trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

Documentările pe acest caz au început în luna august. Potrivit informațiilor, suspecții procurau mărfurile de la piața ”KM 7” și le introduceau în țară cu ajutorul unei bărci.

Patru membri ai grupării au fost reținuți în flagrant sâmbătă noaptea, în momentul depozitării unor loturi de mărfuri într-un garaj din orașul Rezina. Inițial, aceștia au refuzat să se conformeze cerințelor legale și s-au baricadat în încăpere. Oamenii legii au fost nevoiți să forțeze ușa de acces.

După pătrunderea grupei de intervenție în depozitul improvizat, au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, fără acte de proveniență. Valoarea acestora a fost estimată la peste un milion de lei, informează PCCOCS.

După ce au percheziționat așa-zisele depozite, oamenii legii au descins acasă la bănuiți și la mai multe puncte comerciale din regiunea de nord a țării.

În total, au fost efectuate 58 de percheziții, în rezultatul cărora urmează a fi reținute mărfurile introduse prin contrabandă, precum și alte persoane cu tangență la acest caz. Sunt vizate atât persoanele care organizau introducerea clandestină a bunurilor, cât și comercianții care le vindeau.

Până în acest moment, valoarea mărfurilor depistate în cadrul perchezițiilor depășește suma de 1,5 milioane de lei.

În caz de condamnare, bănuiții riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram