/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Șeful SBU a confirmat că pe navelor ucrainene reținute erau ofițeri ai serviciilor speciale

missing
27 noiembrie 2018, ora 10:42

„Ofițerii serviciilor speciale ucrainene au îndeplinit sarcinile de sprijin ale unității navale din Ucraina, așa cum prevede articolul 12 din Legea cu privire la Serviciul de Securitate al Ucrainei”, se spune într-un comunicat al SBU care îl citează pe Gritsak.

Instituția notează că militarii însoțesc unități ale Forțelor Armate, Garda Națională și Serviciul Frontierei de Stat a Ucrainei.

„„Surpriza” unor oficiali ruși cu privire la prezența ofițerilor SBU la bordul navelor nu indică deloc lipsa unor astfel de practici în cadrul agențiilor de contraspionaj ale țării agresoare”, a spus SBU.

Pe 25 noiembrie, polițiștii de frontieră FSB a tras și a reținut trei nave de război ucrainene care au cerut trecerea prin Strâmtoarea Kerci. Rusia a numit conflictul o provocare planificată a Ucrainei. La întâlnirea Consiliului de Securitate al ONU, directorul adjunct Dmitriy Polyansky a susținut că pe una dintre nave au existat doi ofițeri ai Serviciului de Securitate din Ucraina cu o “misiune specială”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram