Primarul de Băcioi, care ar figura în vreo zece dosare penale, trage un nou semnal de alarmă. Vitalie Șalari se plânge că deputatul PD, Constantin Tuțu, face tot posibilul pentru a-l înlătura de la șefia primăriei. Ultimul exemplu adus de edil este intenția sa de a crea un staționar în cadrul centrului de șănătate. Imediat după ce a luat această decizie, primarul ar fi fost reclamat la Centrul Anticorupție de către un consilier socialist pentru fals în acte publice.

Toate proiectele pe care le avem în parcurs de realizare în comuna Băcioi sunt blocate de către Partidul Democrat în înțelegere cu individul respectiv, consilierul Gortolomei Viorel, care face plângeri și, respectiv, prin plângerea către CNA. Prin intimidarea arhitectului în cazul dat”, Vitalie Șalari, primar de Băcioi

Primarul spune că nu doar el a fost reclamat la CNA, dar și arhitectul localității. Mai mult, acesta ar fi fost presat de ofițerii de urmărire penală să depună mărturii împotriva lui Șalari.

Am fost audiat de ofițerii de urmărire penală, unde am fost învinuit de falsificarea actelor și în timpul audierilor el încerca să mă îndrumeze într-un fel că primarul te-a rugat, primarul, să scriu declarații pe primar”, Oleg Druță, arhitectul comunei Băcioi

Ofițerul de presă al Centrului Anticorupție a negat acuzațiile. Între timp, consilierul PSRM a menționat pentru TV8 că declarațiile primarului sunt invenții și că deține probe concludente pe care le-ar fi prezentat ofițerilor CNA.

Consider niște aberații făcute de primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari. Care nu au niciun suport juridic din motiv că plângerea care am scris-o eu către CNA este bazată pe fals în acte publice. Eu pot să vi le prezint”, Viorel Gortolomei, consilier PSRM în Băcioi

Vitalie Șalari consideră că în spatele acestor acțiuni ar sta democratul Constantin Țuțu, originar din Băcioi, care urmărește să-l înlăture din funcție.

Știți foarte bine toate scandalurile care au fost, intimidările, bătăile din 2015, inițiate și coordonate de deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Constantin Țuțu, e vorba de el, și desigur, suntem în ajun de alegeri parlamentare , dar și de cele locale”, Vitalie Șalaru, primar de Băcioi

Democratul Constantin Țuțu nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Însă, anterior deputatul a negat că l-ar fi intimidat sau amenințat pe Șalari. Acum cinci luni, primarul de Băcioi a cerut azil politic pentru el și familia sa, menționând că nu se mai simte în siguranță în Republica Moldova, iar pe numele său ar fi fost deschise în jur de 10 dosare penale.

Vitalie Șalari este primar în Băcioi din 2011. Inițial, el a fost membru al Partidului Liberal, iar de aproape un an este membru al Partidul Unității Naționale.

PRIMARUL DE BĂCIOI SE PLÂNGE DIN NOU
Primarul de Băcioi acuză un consilier socialist că, intenționat, îi blochează proiectele sociale prin plângeri la CNA