/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Bărbatul din Cantemir, împușcat în propria ogradă, a fost salvat de medicii de la Spitalul Republican. „Mă așteaptă acasă soția și 3 copii”

missing
28 noiembrie 2018, ora 13:09

Bărbatul din satul Stoianovca, raionul Cantemir, în vârstă de 42 de ani, care a fost împușcat acum o săptămână în propria ogradă, a ajuns la spital cu cinci gloanțe în corp. Din fericire, medicii de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău, au reușit să-i salveze viața. 

Inițial, bărbatul a fost internat în spitalul din raional, iar la o zi a fost transferat, cu Serviciul AVIASAN, la Spitalul Republican din capitală.

„Pacientul a fost atestat cu o stare hemodinamica stabilă, având eliminări neînsemnate pe drenul pleural din stânga, care a fost montat la data de 21 noiembrie, la spitalul din Cantemir și eliminări reduse sero-sangvinolente”, spun reprezentanții Spitalului Republican.

În total, în victimă au fost trase șapte focuri de armă. Medicii au găsit și au scos din corpul pacientului cinci gloanțe: două gloanțe, situate lombar pe stânga, în țesuturile moi; două, situate cervical, pe stânga, și un glonte, situat în mediastin, pe stânga. Alte două gloanțe au atins doar tangențial corpul pacientului.

Chirurgii  menționează că intervenția a fost complicată, deoarece corpurile străine aflate în țesuturile moi sunt foarte greu de depistat. Ca urmare, intervenția s-a efectuat sub ghidare radiologică. Potrivit medicilor, gloanțele din mediastin au trecut printre niște vase magistrale fără a provoca leziuni, astfel, pacientul a rămas în viață.

Intervenția chirurgicală a durat șase ore și a fost efectuată de medicii chirurgi Nicolae Gladun, Teofil Iusco, Vladimir Sîli, anesteziologul Constantin Slimovschii, sora de operație – Iulia Rudenco și sora de anestezie – Cristina Bejenar.

 „Această întâmplare a fost o lecție pentru mine. Am supraviețuit datorită norocului pe care îl am și datorită medicilor de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care au reușit să îndepărteze toate gloanțele din corpul meu. Mă așteaptă acasă soția și cei trei copii, pentru care voi trăi tot restul vieții și voi ști că ei sunt cele mai dragi persoane. Cu ajutorul Celui de Sus mă voi face bine și voi avea grijă și în continuare de sănătatea mea. Mulțumesc celor care îmi sunt aproape în aceste momente dificile pentru mine și familia mea”, a declarat pacientul.

Potrivit medicilor, în prezent, starea lui de sănătate este stabilă.

Amintim că, potrivit Poliției din Cantemir, pe acest caz a fost reținută o persoană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram