/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Creația Baronului George Löwendal va fi expusă joi la Chișinău

missing
28 noiembrie 2018, ora 18:00

Expoziția va cuprinde peste o sută de lucrări de scenografie, pictură și grafică ale artistului, aflate în proprietatea Fundației Löwendal din București și va putea fi vizitată începând cu 29 noiembrie, 2018 până pe 20 ianuarie, 2019.

Muzeul Național informează că un element semnificativ pe care această expoziție îl pune în evidență este legătura sa cu spațiul dintre Prut și Nistru, deoarece aici, în anul 1918, s-a produs debutul activității sale artistice în domeniul teatrului.

Baronul George Löwendal, considerat unul dintre cei mai importanți creatori de artă din spațiul românesc, s-a născut la Sankt-Petersburg în anul 1897 într-o familie cu ascendențe regale din Danemarca și Norvegia. Din anul 1921 artistul s-a stabilit în România unde a activat în domeniul teatrului.

Foto: artmark.ro

Foto: artmark.ro

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram