/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un bărbat a murit, iar o femeie s-a ales cu intoxicație în urma a două incendii produse în raionul Briceni

missing
28 noiembrie 2018, ora 10:44

Primul caz a avut loc în localitatea Bulboaca, raionul Briceni. O femeie în vârstă de 85 de ani a avut de suferit fiind salvată din foc. Persoana s-a ales cu intoxicația căilor respiratorii fiind internată la spitalul raional. Potrivit primelor informații, incendiul a afectat căptușeala tavanului dintr-o odaie, iar primele cercetări arată că focul a pornit cel mai probabil de la canalul de evacuare a fumului a sobei de încălzit.

Un alt incendiu care a răpit viața unui om a avut loc în același raion, satul Medveja. De această dată pradă flăcărilor a căzut un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost găsit carbonizat de echipa de intervenție. Conform primelor cercetări, incendiul a afectat bunurile materiale dintr-o odaie. Focul a fost stins de pompierii unității de salvatori din Briceni. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite.

În contextul temperaturilor joase, pompierii atenționează oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 1520 de incendii în care și-au pierdut viața 95 de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram