/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un sat din Ialoveni a devenit Capitala Tineretului 2019. Localitatea va primi de la stat un milion de lei

missing
28 noiembrie 2018, ora 17:27

Satul Costești din raionul Ialoveni a fost desemnat Capitala Tineretului 2019. Localitatea a fost aleasă în urma unui concurs public și va primi anul viitor de la stat până la un milion de lei, pentru proiecte destinate tinerilor. 

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, satul Costești are o vastă experiență în implementarea proiectelor la nivel local, inclusiv în parteneriat cu organizațiile de tineret.

Capitala Tineretului reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale. Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

Amintim că, în anul 2018 Capitala Tineretului a fost orașul Cahul, în 2017 – satul Varnița din raionul Anenii Noi, iar 2016- orașul Ialoveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram