/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Unul dintre militarii ucraineni, reținuți de grănicerii maritimi ruși în Kerci, este originar din Chișinău

28 noiembrie 2018, ora 15:09

Unul dintre militarii ucraineni, reținuți de autoritățile maritime rusești în Strâmtoarea Kerci, este originar din Chișinău. Totuși, bărbatul deține cetățenia Ucrainei, potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. 

Subiectul a fost discutat astăzi, în debutul ședinței Guvernului.

„Conform informației pe care o deținem de la instituțiile relevante din Ucraina, domnul Zincenco este cetățean al Ucrainei, deși este născut în Chișinău. Urmărim evoluțiile ulterioare pe acest subiect”, a declarat ministrul Ulianovschi.

Din câte cunosc, în Ucraina este interzisă dubla cetățenie, prin urmare, nici nu există logică”, a spus premierul Pavel Filip.

Amintim că, duminică, 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militari ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari. De asemenea, autoritățile ruse au reținut trei nave ucrainene și 24 de militari.

Ulterior, Parlamentul ucrainean a aprobat decretul președintelui Petro Poroșenco privind instituirea stării de război pentru o perioadă de 30 de zile.

La același subiect:

/VIDEO/ Presa rusă a difuzat imagini cu marinarii ucraineni capturaţi. Ce au declarat aceștia

Candu, despre incidentul din strâmtoarea Kerci: „Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina”

Putin i-a împărtăşit lui Merkel „profunda sa îngrijorare” în legătură cu instituirea legii marţiale în Ucraina

/VIDEO/ Furie în stradă. Protestatari ucrainieni au dat FOC la cauciucuri în apropierea 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram