/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Va fi lansată o aplicație mobilă, unde șoferii vor putea verifica care drumuri sunt curățate și care mai sunt încă înzăpezite

missing
28 noiembrie 2018, ora 11:59

Iarna aceasta, șoferii vor putea verifica starea drumurilor naționale prin intermediul unei aplicații online. Pe lângă informații despre curățarea drumurilor de zăpadă, participanții la trafic vor putea să vadă și numele persoanelor responsabile de deszăpezire, în diverse regiuni ale țării.

În același timp, autospecialele de deszăpezire vor fi dotate cu sisteme GPS, informează reprezentanții Guvernului.

„Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează, care este starea acestora, dar și cine sunt responsabilii, astfel încât atunci când apare o problemă fiecare să știe la cine exact se poate adresa”, de declarat în acest context premierul Pavel Filip.

De asemenea, va rămâne activ 24/24 Centrul de monitorizare, care în acest an șia început activitatea la data de 17 noiembrie. De aici vor fi gestionate lucrările de deszăpezire, dar și activitatea serviciilor specializate.

Totodată, autoritățile spun că va fi lansat și un ghid privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă. Acesta prevede modalitatea de interacțiune dintre instituțiile responsabile și autoritățile publice în cazul anunțării codurilor meteorologice.

Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice vor fi antrenate 518 unităţi și vor fi folosite circa 15 mii tone de sare.

Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-ul www.asd.md sau apela la numerele de contact 022- 22-55-30 și 060477117.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram