/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Care vor fi drepturile moldovenilor cu cetățenie română din Marea Britanie după Brexit

28 noiembrie 2018, ora 13:28

În videoul de mai sus sunt explicate care vor fi condițiile de aflare în Marea Britanie pentru cetățenii europeni. Cele mai importante dintre acestea sunt:

  • Dacă ați locuit în Regatul Unit înainte de ziua Brexitului – 31 decembrie anul 2020, dumneavoastră și familia veți beneficia de protecție, cu condiția să solicitați și să primiți unul din cele două noi statute: „pre-rezident” sau „rezident”.
  • Membrii familiei (soți, parteneri înregistrați, copii, nepoți, părinți, bunici, unchi, frați și surori) care nu locuiesc acum în Regatul Unit vor putea să vi se alăture oricând și după Brexit. Condiția este ca relația dvs. de familie să existe atât în ziua Brexitului, cât și atunci când membrii respectivi doresc să ajungă în Regatul Unit.
    Viitorii dvs. copii vor putea întotdeauna să stea cu dvs. sau să vi se alăture, indiferent de momentul sau locul nașterii.
  • Studenții care și-au început studiile în Regatul Unit înainte de ziua Brexitului vor putea rămâne și lucra pe teritorul țării și după finalizarea studiilor. Ei vor continua să plătească aceleași taxe ca și cetățenii britanici. Însă, în cazul în care „înghețați” un an sau studiați în afara Regatului Unit mai mult de șase luni, e posibil să vi se întrerupă perioada de ședere continuă necesară pentru a deveni „pre-rezient” sau „rezident”.

Reamintim că Londra și Uniunea Europeană au convenit deja asupra a 95% dintre termenii acordului de Brexit. The Guardian informează că acordul permite cetățenilor Europeni care deja locuiesc pe teritoriul Marii Britanii, să rămână acolo și să-și continue activitatea. Chiar dacă Theresa May a încercat să limiteze această posibilitate doar celor care au sosit în Regatul Unit înainte de data de 29 Martie 2019, acest lucru nu i-a reușit. Mai nou, toți cei care se vor afla pe teritoriul Regatului Unit până la data Brexitului, care ar putea să se lungească până la sfârșitul anului 2022, se vor bucura de aceleași drepturi pe care le-au avut și până acum.

De asemenea, Guvernul britanic a aprobat un sistem de imigraţie post-Brexit, care va favoriza imigranţii calificaţi şi cu o situaţie financiară bună.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram