/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Publicitate cu greșeli. Mai mulți studenți au luat în derâdere anunțurile publicitare

missing
28 noiembrie 2018, ora 19:12

Atunci când un brand își face publicitate e ca și cum și-ar îmbrăca o haină, adică ea îl reprezintă și unele branduri fac o publicitate mai stângace și le reprezintă din punctul de vedere rău. Trebuie cât mai mult săpun ca să fie curat”, Cătălina Munteanu, studentă

Timp de aproape un an studenții de la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării au adunat exemple de publicitate ce abundă în greșeli. Nu le-a fost greu să identifice astfel de cazuri.

Am umblat tot orașul, fiecare în sectorul în care trăiește. De exemplu eu locuiesc la cămin și alături este un magazin. Respectiv, acolo toate denumirile la fructe și legume sunt greșite. De exemplu lămâie fără i, grapefruit scris cu ă, nu ca în engleză, deoarece așa este corect”, Nicoleta Borodin, studentă

De exempli aici. Cafea italiană, plăcere maximă. Cu k și s, atunci când trebuie să fie x. Pe mine mă amuză foarte mult. Nu aruncați nimic în veceu, sunt instalate camere video. Camere video în veceu? Vai, nu. Noi le punem în vizorul tuturor ca să le poată critica și să nu mai comită pe viitor aceste greșeli”, Natalia Jaloba, studentă

Și publicul a avut ocazia să participe în show. Spectatorii au spălat publicitatea cu bule din săpun și au râs cu poftă de greșelile care sfidează gramatica limbii române.

Nu mai țin minte de la ce companie, dar erau îmbrăcați în ștrampi copiii cu fundurile întoarse în sus. Asta mi-a părut foarte haios.

Publicitatea cu oile, cu Constantin Țuțu. Anume delicios cum era așa un pic de înțeles erotic hai așa să spunem.

A fost publicitate despre Ion Ceban, o adresare către Andrei Năstase, îl cheamă la dezbateri. Asta mi-a părut cea mai super.

Evenimentul, denumit „Spălătoria publicitară” a devenit deja o tradiție la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării. Acesta se află la cea de-a opta ediție, iar în fiecare an are o tematică nouă.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram