Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia. Fostul deputat din primul Parlament al Republicii Moldova, care și-a propus cu orice preș pe 1 decembrie, de Ziua României, să fie în orașul în care a avut loc Marea Adunare Națională, a ajuns la destinației. Despre acest fapt a informat fiica sa, care a creat o pagină de facebook dedicată aventurii tatălui său.

„Tata a ajuns la Alba Iulia și-i așteaptă pe toți românii ca să le spună despre rostul acestui drum”, se spune în postarea publicată de fiica acestuia.

Amintim că, Mărgineanu a pornit din Bălți spre Alba Iulia pe 1 noiembrie, oraș în care a avut loc Marea Adunare Națională. În 31 de zile, fostul deputat și-a propus să parcurgă o distanţă de 600 de km, în fiecare zi urmând să meargă 20 de kilometri. Drumul a fost împărțit în trei etape, iar copiii, trei la număr, l-au ajutat pe tot parcursul traseului. Aceștia au avut grijă ca tatăl lor să aibă unde înnopta și să nu rămână flămând.

Ideea acestei călătorii istorice s-a născut în anul 1993, atunci când Ion Mărgineanu a participat la Alba Iulia, împreună cu o delegaţie de deputaţi din primul Parlament al Republicii Moldova, la aniversarea a 75 de ani de la Marea Unire.